meer blogs

Trouw niet voor je veertig bent!

Trouwambtenaar in toga bij gemeentehuis in Brummen

‘Als alles lijkt te lukken, wanneer de zon naar je lacht…’

Zo’n feest is het echt niet altijd hoor, want het dondert en het bliksemt ook wel eens. Dit terzijde. Wanneer de zon schijnt, lijkt alles te lukken. Je kent het misschien wel…

Het is ook een prachtige zin om een lied te beginnen. Mijn lied! Gezongen op mijn verjaardag. De verjaardag die ik normaal niet vier, maar zo’n eentje waar je niet onderuit komt als je VEERTIG wordt. Dat lied werd geschreven door de liefste. Hij die mij het allerbeste kent! 

Nu hoor ik één lezer zeggen: “Echt niet!”. En vervolgens hoop ik dat hij, de liefste, dit niet leest.

De liefste, klinkt mooi! Beter dan mijn vriend(je). Zeker wanneer je net de veertig hebt aangetikt. Ik vind dat écht stom klinken! 

Maar wat zeg je dan? Mijn partner? Dan zie ik eigenlijk gelijk die blauwe envelop voor me. Fiscale partner, toeslagpartner. Doe mij maar…

…Mijn man! Veruit de beste oplossing! Ik zie het mezelf wel doen. Al lopend door Venetië en roepend naar een ieder die het wil horen: “Ik heb een man!” Wijzend naar die ring om mijn vinger. U leest het goed, fan van MAFS én Sonny.

Trouw niet voor je veertig bent! Dit is in alle opzichten gelukt! Daar gaat echter wel verandering in komen! 

JA! Ik ga trouwen! 

Bracht ik je even op het verkeerde been?….

Misschien trouw ik jou wel?