De magie van de klik

De mooiste dag van je leven!
De dag waarvan je gaat glunderen zodra je erover praat en uren bij weg kan dromen wanneer je er aan denkt.
De dag waar bovenal de liefde bruisend bezegeld mag worden.

En zo’n magisch moment creëren, dat kan alleen wanneer er vuurwerk is, Tussen jullie zit dat wel goed! Maar hoe zit dat met ons? Klikt het?

Ik plan dan ook graag eerst een klikgesprek in Apeldoorn in. Voor nu nog even niet in mijn huis, maar op een andere fijne plek. Waar je mij mag vertellen waar je al zo lang van droomt. Je wensen, de meest geweldige ideeën, maar ook waar verwachtingen worden uitgesproken. Het is jullie dag!

Wederzijdse verwachtingen, want ik heb jullie nodig! We gaan delen om te kunnen verbinden. Ik vang jullie woorden,  jullie gedachten, de blikken en hoor graag de heerlijke verhalen. 

Mag ik je tranen zien? Je gebuitel en gestruikel? Neem me mee… Mag ik voor even je beste vriendin zijn? Wil je met mij alles (nou ja, bijna alles) delen, zodat ik het échte verhaal kan vertellen?

Zoeken jullie dat warme bad, met gouden kranen en bubbels tot aan het plafond? Dat gevoel van thuiskomen. Waar je jas gewoon aan de kapstok moet, maar de tas best in de hoek gegooid mag worden? Thuis…Waar de thee dampt en de taart pronkt. En willen jullie niets liever dan aan die taart beginnen? Nou, let’s goooooooo!
En dan begint het pas! Er is geen leukere pret, dan voorpret!

Mag ik je tranen zien? Je gebuitel en gestruikel? Neem me mee… Mag ik voor even je beste vriendin zijn?

Laat het bruisen!

Ik leg jullie voor: Bruisend huiswerk voor samen! Nee, geen saaie sommen, gruwelijke grammatica of fantastische formules, maar vragen die ertoe doen! En het mooiste…Je weet de antwoorden al. Er is geen goed of fout! 

Hét huiswerk dat je niet onder begeleiding aan de keukentafel maakt, met een glaasje cola en je oordoppen in, maar samen. Op de plek die voor jullie goed voelt! Neem elkaar weer even mee naar daar waar jullie zo genoten hebben samen, voel weer even dat verdriet toen jullie… Laat de tranen rollen, de lach jullie gezicht versieren en deel! Denk na over wat er nog allemaal komen gaat! Neem me mee, tot in detail. Vanuit de cocon tot die fladderende vlinders.

Geen geheimen voor elkaar? Nu wel! Voor even dan. Bruisende geheimen…want er is ook huiswerk voor jullie apart. De mooiste woorden van je lief over jou. Zei ik mooiste? Niet alleen maar mooi natuurlijk.

Achter een succesvol bruidspaar staat natuurlijk die getuige, je beste vriend, je liefste vriendin en de familie voor altijd.
Nogmaals ik wil jullie écht leren kennen, dus ook voor hen een klein beetje huiswerk. Toch zie ik het meer als de sappige details die gaan zorgen voor rollende ogen, een zucht, die blik van herkenning, maar ook de oh’s en de ah’s en de tranen met tuiten.

Alle puntjes op de i!

In het puntjes-op-de-i-gesprek zetten we de tijd heel even stil. We dompelen ons onder in jullie liefde. We delen en duiken diep. Terug in de tijd en ver vooruit. De verhalen op de plank stoffen we af en herinneringen halen we voor even uit hun gouden lijstjes. Ik beloof je dat we samen lachen en huilen, maar vooral genieten. Laat me die blik vangen van dat wat niet wordt uitgesproken, maar zo aanwezig is.

Voelen waar het allemaal om draait. Zodat ik met een vol hoofd en een warm hart mijn auto in stap. En thuis de woorden kan laten landen, de woorden die hun weg gaan vinden naar het papier. Het échte verhaal, jullie verhaal, voor op de allermooiste dag!

Jullie liefde verdient het om verteld te worden. We gaan voor dat glimmende gouden randje, voor de herinnering voor later. Een feest van herkenning voor iedereen. De dag waarop we de liefde groots vieren en bruisend bezegelen. Met een kus, een ring, een hamerslag, maar vooral met elkaar.